Prevedena efemerna form(ul)a – Borski kuglaši

sl.1- Milorad Antić Pirke


Milorad Antić Pirke (sl.1) upita svoga sagovornika Venka Hristova Borejna (sl.2  ) , više usplahirenim nego ozbiljnim tonom:

– Više si puta pokazao da je moguće materijalizovati drugost u ja; šta izaziva tu preobrazbu ?

– Nije to preobrazba, već, kako bi to moj veliki prijatelj Brana Filipović rekao, to je prirodno usiljena razmena sličica ” Čovek i njegova sredina ” između viših duhovnih dimenzija i razgoropađenih bezumnika, koji sebe nazivaju nepotistima. Naime, čovek koji ravnomerno koristi obe, izvini, ali biću toliko drzak da ih tako nazovem, moždane strane, u stanju je da mislima upravlja svojom drugosti, a da svoje ja usmeri ka upravljanju prirodnim silama. Međutim, tu form(ul)u ne mogu da koriste svi ljudi već samo borski kuglaši i eventualno Čedomir Vasić i Petar Mošić – koji je ujedno u caribrodskom Vijesniku objavio opširan rad o tome.

Milorad Antić Pirke zabrinuto upita, češkajući levu bradavicu koja se već beše raskrvarila pod njegovim nervoznim prstima:

– A šta ako pokušaju to da spreče ?

– Sad je kasno! Ako su unutrašnjost, tajna, izvorno odvajanje, nedavno dopustili da se raskine sa upotrebom, kako to u svojoj knjizi objašnjava moj veliki prijatelj Živko Avramović, biću drzak da je tako nazovem, uslova za srećniju i uspešniju sezonu, borski će kuglaši, pravilnim korišćenjem mozga, bez backgrounda, pretrpeti samo 14 poraza u narednoj sezoni, a da ostanu čisti pred Gospodom.

Milorad Antić Pirke se zagleda u neku babu, a zatim smireno doda:

– Da…

– Hoćeš li mi ikada oprostiti Pirke? – drhtavim glasom upita Venko Hristov Borejn.

– Tc….

sl. 2 – Venko Hristov Borejn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s